joi, 20 septembrie 2012

Formarea profesionala la locul de munca vs formarea profesionala in afara firmei

calificarea la locul de munca
Formarea profesionala se poate realiza in mai multe moduri. Putem discuta de formare profesionala prin programe de ucenicie (formare profesionala la locul de munca) sau de formare profesionala in cadrul unor institutii de invatamant (fie ca este vorba de sistemul national public de invatamant fie de sistemul privat de invatamant) sau, privind problema din alte puncte de vedere, putem discuta de formarea profesionala initiala ce asigura pregatirea in vederea dobandirii competentelor profesionale minime necesare pentru obtinerea unui loc de munca sau de formarea profesionala continua care este ulterioara formarii initiale si asigura adultilor fie dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, fie dobandirea de noi competente.
Desi scopul final este acelasi, din punctul nostru de vedere exista diferente majore intre formarea la locul de muncă sau în afara unui loc de muncă.

Formarea la locul de muncă (on-the-job training) are loc într-o situatie normală de lucru, formarea realizandu-se utilizând instrumentele, echipamente, documente sau materiale uzuale pentru locul de munca respectiv pe care cursantii le folosesc deplin atunci când sunt instruiti.
„On-the-job training” este cea mai veche formă de pregătire si are  reputatia ca fiind cea mai eficace cale de instruire pentru pregatirea profesională. Prin formarea la locul de muncă lucrătorii dobândesc atât abilitătile generale pe care le pot transfera de la un loc de muncă la altul cat si competente specifice, care sunt unice pentru un anumit loc de muncă.

Formare profesionala la locul de muncă poate fi de 2 tipuri: structurată (planificata) si nestructurata (neplanificata). Cea mai comuna este formare profesionala la locul de muncă nestructurata care consta in instruirea unui angajat novice de catre un angajat cu experiență, care serveste ca si ghid sau un mentor, într-un proces de formare bazat pe „observare-si-imitare”.
Formare profesionala la locul de muncă structurata presupune derularea unui program conceput pentru a preda noilor angajati ceea ce ei trebuie să cunoască si să facă pentru a-si putea finaliza sarcinile cu succes.
Ceea ce este foarte important de retinut este faptul ca formare profesionala la locul de muncă nestructurata reprezintă o investitie semnificativă, având în vedere că în primele 90 de zile de la angajare doar aproximativ 30% din timpul de lucru a unui nou angajat este petrecut la locul de muncă in scopuri cu adevarat productive si că productivitatea lucrătorilor cu experientă ce se ocupa de instruirea noilor angajati poate să scadă semnificativ înperioada de formare. In plus nu trebuie uitat nici faptul ca noii angajati pot face greseli costisitoare.
Formare profesionala structurata presupune urmarea unor pasi foarte clari (exemplu: demonstratii aspura modului in care se desfasoara o activitate/operatie; exersarea unor operatiuni; analiza activitatii si a rezultatelor, etc.). Desi nu pare, formarea profesionala structurata este in general mai putin costisitoare decat cea nestructurata.  

Formare profesionala în afara  locului de muncă (off-the-job training) are loc „departe” de situatiile normale de lucru - ceea ce înseamnă că angajatul nu contează ca un lucrător direct productiv în timp ce o astfel de formare are loc. „Off-the-job training” are avantajul că permite oamenilor să „scape de munca propriu-zisa” si să se concentreze mai mult asupra formării în sine. Acest tip de instruire sa dovedit a fi mult mai eficient atunci cand e vorba de a insufla angajatilor idei si concepte noi.
De obicei acest gen de instruire se realizeaza prin urmatoarele metode:
-  Prelegeri in sali de clasa
-  Prezentari „Audio-vizuale”
-  Simulare (Studii de caz; Jocuri de rol)
-  Cursuri
-  Instruire asistata de calculator
-  Laboratoare practice

Angajatii instruiti pe acesta cale pot asimila intr-un timp relativ scurt un volum foarte mare de cunostinte teoretice, dar din pacate atunci cand incep efectiv sa lucreze intampina unele dificultati.


© e-calificare 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu